top of page
Image by Levi Stute
сколиоза, сколиоза деца, лечение сколиоза, гръбначни изкривявания, кифоза, шрот терапия, физиотерапия, шрот лечение

Неправилна стойка

Сколиозата е деформитет на гръбначния стълб

Постуралните нарушения, лошата стойка при деца и възрастни, бележат ръст през последните години. Модерния начин на живот и съвременните технологии от една страна забързват нашето ежедневие, но от друга значително намаляват нуждата ни от движение, което има негативни последствия върху най-младото поколение. Трябва да се подчертае, че неправилната стойка е резултат от изменения в мускулната тъкан, докато деформитета е изменение в костната система.

Неправилната стойка може да се коригира навреме ако проблемът се установи и лекува правилно. Намалената активност и слабостта на определени мускулни групи могат да причинят различни разстройства, от плоско стъпало, O – образни и X – образни крака, кифоза, лордоза или сколиотична лоша стойка.

Нашата коригираща програма в Сколио Център е базирана на коригираща гимнастика, включваща елементи от метода на Шрот. Като постурално разстройство, лошата стойка при децата бележи ръст през последните години, а нашата програма задоволява нуждата от специфични упражнения за лечението й.

сколиоза, сколиоза деца, лечение сколиоза, гръбначни изкривявания, крива стойка, терапия, неправилна стойка, шрот лечение

Диагностика на неправилна стойка

Визуално наблюдение на тялото

Клинична картина (свод на стъпалото, форма на краката, положение на таз, корем, отклонение на гръбначния стълб във фронтална равнина, наблюдение на триъгълници на Лоренц, положение на лопатките, раменете, главата)

Топографски изображения

Топографското изследване се прави с помощта на специална камера, която функционира, използвайки скоростта на светлината за да определи разстоянието и времето между обекта и приемника. Получава се топографско сканиране на гърба с подробни числови параметри на всяко отклонение.

Измерването на равновесието на тялото може да бъде осъществено и чрез внедряване на съвременна компютърна платформа.

сколиоза, сколиоза деца, лечение сколиоза, гръбначни изкривявания, кифоза, шрот терапия, физиотерапия, шрот лечение

КОЙ СТРАДА ОТ НЕЯ?

Над 60% от населението страда от лоша стойка, но най-уязвими са децата и подрастващите!


Намалената физическа активност и слабостта на определени мускулни групи могат да причинят болка, а и различни изменения, от плоско стъпало, O – образни и X – образни крака, кифоза, лордоза и др.
Неправилната стойка може да се коригира навреме ако проблемът се установи и лекува правилно.


Ние от Сколио център от дълги години работим с деца с постурални проблеми и нарушения в костното развитие. Затова и създадохме програма за лоша стойка, базирана на коригираща гимнастика, включваща елементи от метода на Шрот и напълно покриваща нуждата от специализиран и индивидуален подход.

сколиоза, сколиоза деца, лечение сколиоза, гръбначни изкривявания, кифоза, шрот терапия, неправилна стойка, шрот лечение

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ПРОГРАМАТА?

деца в ученическа възраст (7-18 години)

КОЛКО СТРУВА?

ПАКЕТ 430 лв

КАКВО ВКЛЮЧВА?

5 индивидуални и 8 групови сесии (х 60 минути) /календарен месец

 

Обстоен преглед oт специалист- Шрот терапевт:
- свод на стъпалото, форма на краката
- отклонение на гръбначния стълб във фронтална и сагитална равнина
- наблюдение на триъгълници на Лоренц
- положение на лопатките, раменете, главата и таза
- функционална проверка и оценка на стойката и походката

 

Изготвяне на индивидуален план от упражнения за подобряване и поддържане на правилна стойка на база на клиничната картина

 

Предписание за подобряване ежедневните физически дейности на детето

1

2

3

4

bottom of page